Brev hjem

Brev heim

brev hjem

Ein gong tinndøl - alltid tinndøl..

Les mer

Brev Heim

Ein gong Tinndøl- alltid Tinndøl, eller kva?
Fint å høyre frå deg, enten du er student, yrkesaktiv, pensjonist, ferierande, eller berre er vekke frå Tinn av ein eller annan grunn.

Tips gjerne folk der ute om dette.

Send bidraget til annettefagerberg@gmail.com

De må gjerne sende med bilete som vedlegg.

Brev heim frå Harald Tverberg

”Brev heim pinnen” er mottatt på Otta etter å ha blitt sendt fra Stein Grimsrud i Larvik.
Derved ble jeg også gjort oppmerksom på hjemmesiden Austbygde. no. En artig sak, kanskje særlig for oss som ikke lengre bor der til daglig.
Det fine billedarkivet minner oss om hvilken vakker bygd vi kommer fra.

Det er nå langt over 40 år siden jeg reiste til Stavanger for å utdanne meg til anleggsingeniør. Etter ent utdannelse arbeidet jeg et par år på anlegg i Sirdalen og Aurland før jeg kom til Otta og skiferindustrien.
Min første foretningsreise til Holland og Belgia som 26 åring ble starten på et langt virke i en bransje hvor jeg har og har hatt interessante arbeidsoppgaver både nasjonalt og internasjonalt.

Siden 1971 har jeg og Grethe (født Brennemo) hatt bostedsadresse på Otta.
Som vel alle som er blitt vel voksne merker, flyr årene ekstremt fort.
Grunnen til dette fenomen sies å ha følgende forklaring; er du ti år, er et år 1/10 del av ditt liv, og  følgelig vil det være 1/60 del når du fyller 60. For de som har sneven av brøkkunnskap er det vel derved åpenbart hvorfor årene flyr.
Det minner meg forresten om gutten som etter ent skoledag kom til faren for å få hjelp med hjemmeleksa. Han ønsket bistand til å finne fellesnevneren i brøkoppgaven han hadde fått. Dette førte til at gubben ble småergerlig fordi denne åpenbart ennå ikke var funnet. For, som han sa, fellesnevneren lett de etter allerede da han gikk på skolen.

Imidlertid fant jeg sist sommer ut hvordan man ter seg for å få tiden til å gå saktere, ja nærmest få den til å stoppe helt opp. Oppdagelsen ble fakta gjort i Austbygde.
Grethe arvet hus med stor tomt bak ”hotellet” og dette samt familie gjør at vi er så heldige å ha relativ god tilknytning til den vakre bygd.
Men å ha hus og tomt betyr vedlikehold, og denne sommeren var det blemmer i veggmalingen som måtte skrapes vekk. Etter intenst arbeid i noe jeg mente var ca. fem timer, viste imidlertid armbåndsuret kun 15 min.
Så derfor folkens, synes dere tiden går for fort, så begynn med malingsskraping!

Ellers synes jeg det er svært beklagelig at tinn dialekten er i ferd med å bli borte. Jeg vet at bøkår og dynn må oversettes når en reiser utenfor komunegrensen, men som vi sier på Otta , lell da gut.
Så folkens, min oppfordring er at det tas grep for å gjeninnføre tinn målet.

Stafettpinnen sender jeg til min forlover for snart førti år siden, Håkon Sannum.

Otta 22.05.09
Harald Tverberg